New Year Resolutions

Start 2022 met een frisse lei

De feestdagen naderen en dan hoor je vaak wel de vraag, je voelt het waarschijnlijk wel al aankomen … Neen, we gaan niet vragen of je al een lief hebt, maar wat zijn jouw goede voornemens voor 2022? 🥂  

Vervelende vraag? We’ve got your back! 👊 We geven jou wat inspiratie zodat jij die gezellige familieavonden met soms toch wat lange vragenrondes 👀 kan doorstaan. 

“In 2022 wil ik wegwerpplastic vermijden als de pest”


Europa heeft de productie van plastic wegwerpbestek, wattenstaafjes, rietjes en roerstaafjes (al in 2021) verboden. Daar zijn we zéér blij mee, maar het hoeft daar niet te stoppen. Ook jij en ik kunnen er thuis 🏠iets aan doen! Als eerste voornemen kan je ernaar streven om de consumptie van wegwerpplastic gewoon vollédig te bannen. Hoe pak je dit aan? We hebben één gouden tip: herbruikbare producten. Zo kan je een stevige (stoffen) herbruikbare tas gebruiken voor je boodschappen. Ook om je fruit en groenten te wegen neem je beter geen plastic zakje, je kan ze gewoon op de weegschaal leggen of een herbruikbaar netje gebruiken. Voor je drankjes kan je een herbruikbare fles inschakelen. Zo’n fles zal trouwens ook al je drankjes veel langer fris (of warm) houden. 

Daarnaast zijn er ook heel wat alternatieven voor wegwerpplastic op de markt. Zo kan je kartonnen rietjes aanschaffen. Deze kan je wel maar één keer gebruiken. Gelukkig zijn er ook fancy pantsy glazen rietjes die niet alleen je drankje, maar ook je humeur instant pimpen! Ook voor je wattenstaafjes zijn er duurzame alternatieven te koop. 

“In 2022 wil ik (veel) meer water drinken”

Drinken is gezond, maar dat wist je intussen waarschijnlijk wel. Even voor de duidelijkheid, we hebben het wel degelijk over water 🚰. Water houdt niet alleen je vochtbalans op peil, maar zorgt ook voor een verminderde vermoeidheid, de stimulatie van je brein en een verhoogde productiviteit. Best drink je zo’n anderhalf à twee liter per dag, maar dat is voor velen makkelijker gezegd dan gedaan.

 

Hoe kan ik dan meer drinken? Je kan voor elke maaltijd een glas water drinken en je drinkfles overal naartoe meenemen. Ben je soms vergeetachtig, dan zijn er ook leuke apps, zoals Hydro Coach, die jou een herinnering kunnen sturen en voor jou bijhouden hoeveel je al gedronken hebt. Als je nog een extra motivatie wil kan je in februari ook meedoen aan Tournée Minéral en je vrienden uitdagen om ter meest water te drinken. Santé!

“In 2022 wil ik zorgdragen voor de natuur”

Een lange wandeling op het strand of door het bos 🌲kan enorm veel deugd doen, ook in de koude wintermaanden. Jammer genoeg zijn er veel factoren die onze prachtige natuur kunnen beschadigen. 

Om de natuur in al haar pracht en glorie te beschermen zijn er ontzettend veel dingen die je kan doen. Zo kan je douchen met zeep zonder sulfaten, parabenen of silicone. Ook voor je huisdieren bestaan die trouwens. Hetzelfde voor je afwas, je vuile was en het kuisen van je huis. Hiervoor kan je bijvoorbeeld producten van Ecover gebruiken. Wil je het nog een stap verder gaan en jouw eerste voornemen hiermee combineren? Dan kan je ook kiezen voor producten zonder plastic verpakking zoals de soap bars van Wondr. Goed voor het milieu en je huid, een win-win! 

Het is ook leuk om in de natuur, nou ja – natuur te vinden en geen afval. Breng ook hier jouw herbruikbare drinkfles en trommel mee voor je drink- en eetpauzes. Andere dingen die je kan doen zijn gerecycled wc-papier gebruiken en met de fiets 🚲naar het werk gaan. 

Zo, nu kan je origineel uit de hoek komen en je familie verrassen met deze mooie en vooral groene voornemens. 

Thank us later! 😉 

 

Zelf nog kei goede en originele tips? 💭 Share it, 📣 wij leren ook graag bij!.