Expansion Lead 🗺️

Dripl’s Expansion Lead die Refill Points mee op de Europese kaart zet 📍

Dripl in een Notendop 🍹

Hi 👋 Colin hier, een van de oprichters van Dripl.

Met Dripl vinden we de drankenindustrie opnieuw uit. We introduceren een nieuwe manier van drinken, met minimale klimaatimpact en gezonde alternatieven in de hoofdrollen.

Op dit moment hebben we met onze Refill Points al 100 000 (yes, vijf nullen!) verpakkingen kunnen vermijden. Dit terwijl we een jaar geleden opgericht zijn. Dat klopt, we zijn een ambitieuze startup die een wereldwijd verschil wil maken. The sky’s the limit?

Wie zoeken we? 🔍

Dripl’s Expansion Lead die Refill Points mee op de Europese kaart zet 🗺
Dit betekent dat je een kernwaarde bent binnen Dripl die nauw samenwerkt met de founders en een sleutelrol speelt in de internationale expansie van onze startup.

 

We mikken hoog met onze ambities. Hiertoe behoort – onder andere – wereldwijd refill points plaatsen en blikjes verleden tijd maken. Om deze bescheiden ambities waar te maken zoeken we een growth & go-to-market connaisseur om ons verhaal naar het buitenland te brengen via strategische partners.

Wat houdt deze rol in? 🎁

 • Op korte termijn schaal je de indirecte markt binnen België op. Je gaat met (potentiële) resellers aan de praat, bouwt duurzame relaties op en zet een blueprint neer om dit verhaal verder uit te bouwen. Je neemt ownership over dit verhaal verhaal en stippelt een lange termijn plan uit ✍🏼

 • Terwijl verken je samen met de core team onze internationale ambities. In Nederland zijn we al actief via directe sales. Een Duitsland willen we binnenkort (met jou) de eerste stappen zetten. Jij zoekt naar strategische partners die als verdelers van Dripl kunnen optreden. Hiertoe behoren bedrijfscateraars, vending & coffee providers, etc.

 • Je neemt de learnings van deze exploratie mee, en vertaalt die in concrete go-to-market strategieën voor nieuwe geografische gebieden. Hier volg je verschillende fases op tot we een ‘run’ hebben 🏃🏽

 • Hiertoe behoort ook de juiste mensen op de juiste plaats zetten en ownership door te geven aan nieuwe teams. Je zoekt, rekruteert en bouwt missie-gedreven topteams.

 • Je houdt rekening met de andere schakels die bij het groeiverhaal komen kijken en ondersteunt deze coördinatie. Denk dan aan de supply chain, logsitieke flow, nodige technische service etc. Klopt, de volle pot 🍯

Wat verwachten we van jou? 👩🏽‍🚀

 • Onze missie staat op nummer één. Je moet warm worden van een positieve impact maken. Weet je nog niet waar we voor staan? Lees de toekomst van frisdrank hier.
 • Een track record (5+ jaar) binnen Growth (management). Hier heb je sterke kennis van zowel sales als marketing. Een product (internationaal) op de kaart zetten? Daar weet je alles van. Ervaring bij een start-up/scale-up is een plus.
 • Je hebt negotiation skills om u tegen te zeggen. ‘Never split the difference’ ken je ondertussen van buiten 📖
 • Een goede basis kennis van finance, je kan kostenstructuren snel doorgronden en tovert door excel heen.
 • Je hebt een 360° view van een organisatie met een fysiek product 📐 Je kan meepraten over de operationele kant van een bedrijf, vooral met betrekking tot supply chain en logistiek.
 • Je kan data crushen, testen, analyseren, forecasten & scenario planningen opmaken.
 • Je hebt ook organisatietalent en kan meerdere ballen tegelijk in de lucht houden. 🤹🏾‍♂️ De stereotypen van een startup kloppen, er is chaos, je doet veel zaken tegelijk en jij zal mee moeten helpen alles op een rijtje zetten. Zelfstandigheid is een synoniem.
 • Anngezien we onze pijlen richten op onze buurlanden, kan jij vlot overweg met zowel Nederlands, Engels als Frans. Duits is een plus.
 • Honger (of dorst in ons geval) hebben om bij te leren, jezelf persoonlijk te ontwikkelen, skillset uit te breiden en mee te groeien in een snelevoluerend bedrijf.

Praktische zaken 🔧

 • Hoewel je snel heel het team goed zal leren kennen, werk je het nauwst samen met de verschillende schakels van het kernteam, van de Operations Lead tot onze Go-to-market expert Tim.

 • We verwachten dat je full-time beschikbaar bent.

 • We zijn binnenkort actief vanuit Brussel. Ons kantoor is gemakkelijk te bereiken met het openbaar vervoer. Flexibiliteit is de norm.

 • Een competief loon inclusief lange termijn voordelen (stock opties). Voor een startup leggen we je behoorlijk goed in de watten 💆🏽‍♂️

 • Free drinks, duh.

Je op het lijf geschreven? 🙌🏼

Stuur een mailtje met je CV & waarom jij degene bent die wij zoeken, naar colin@dripl.be.

Of geef me een belletje wanneer je wilt op +32 478 83 72 65.

Behalve de zondagochtend – dan bak ik mijn wekelijkse haverpannenkoeken.

Cheers 🍹
Colin

Deel dit bericht:

Spontaan solliciteren?

We zijn altijd op zoek naar getalenteerde, toegewijde, positieve mensen om samen met ons de strijd aan te gaan tegen wegwerp verpakkingen.

Andere vacatures

Vacature

Indirect Market Manager 🤝🏽

Succesvolle partnerships met resellers opzetten ⚡

Lees meer
Vacature

B2B Sales Rep 🏄🏼‍♂️

Een B2B sales profiel, die van A tot Z het sales proces in handen neemt, van lead generatie tot closen van deals.

Lees meer
Vacature

Customer Success Hero 👩🏽‍🍳

De contactpersoon voor onze klanten die een feilloze customer experience levert.

Lees meer